Gala aniversară Politehnica 100% performanță

La 11 noiembrie 2019, Politehnica timișoreană a intrat în anul 100 al existenței sale, iar cu această ocazie a fost sărbătorită performanța, una dintre valorile care au stat mereu la baza activității sale și care au dus-o la prestigiul de care se bucură astăzi pe plan local, național și internațional.

Centrul de Conferințe al UPT a găzduit, în 11 noiembrie 2019, la ora 11:00, Gala aniversară „Politehnica™ 100% performanță” (100 de politehniști de succes pentru 100 de liceeni merituoși), un proiect demarat încă din primăvara acestui an, care acum a ajuns la punctul culminant: 100 de elevi au fost premiați cu 1000 de euro fiecare.

Proiectul a urmărit susținerea performanței încă de la nivel de liceu, prin crearea unui sistem de identificare, stimulare și motivare a elevilor capabili de performanță, nu doar ca rezultate la învățătură, ci și ca urmare a aptitudinilor intelectuale, creative, artistice ori sportive deosebite.

În acest scop, au fost identificați 100 de tineri cu capacități deosebite din liceele din regiune, și nu numai, și sprijiniți pentru a-și pune în aplicare pasiunea și a o transforma într-o profesie și carieră strălucitoare.

Totodată au fost desemnați 100 dintre cei mai de succes absolvenți ai UPT, absolvenți care fac cinste școlii prin rezultatele personale și profesionale obținute - antreprenori, edili, personalități culturale, sportivi de performanță, specialiști în poziții cheie în cadrul multinaționalelor, care, alături de prieteni apropiați ai Politehnicii, să constituie o rețea de mentoring pentru sprijinirea celor 100 de liceeni valoroși. Elevii selectați pot să cunoască, astfel, lupta, provocările, motivația celor 100 de personalități, astfel încât aceștia să poată deveni modele de urmat pentru tineri.

Elevii selectați au fost invitați la Universitatea Politehnica Timișoara pentru a înțelege istoria și performanța UPT, pentru a fi puși în legătură cu cei 100 de mentori din rândul absolvenților de succes, pentru a participa la workshop-uri și pentru acordarea a 100 de premii de excelență, în valoare de 1000 de euro fiecare. Și asta nu e tot. Traseul profesional al celor 100 de elevi merituoși va fi monitorizat și susținut de Universitatea Politehnica Timișoara și după acordarea premiilor.

Premiile au fost înmânate de 100 dintre absolvenții de succes ai universității. A fost greu să alegem doar 100 dintre cei peste 131000 de absolvenți pe care Politehnica timișoreană i-a dat, în decursul existenței sale. Ei au fost aleși în mod aleatoriu și nu provin doar din mediul industrial, ci și comercial, antreprenorial, din administrația publică, din arte și din sport, de pe tot mapamondul.

Elevii premiați, proveniți din județele Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Constanța, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Prahova și Timiș, nu au nici o obligație față de Universitatea Politehnica Timișoara. Conducerea UPT a dorit doar să premieze performanța, una dintre valorile care au stat mereu la baza activității sale și care au dus-o la prestigiul de care se bucură astăzi pe plan local, național și internațional. Ne dorim să ajungă studenții noștri, dar nu îi forțăm în nici un fel. Chiar din contră, îi încurajăm să-și urmeze vocația, indiferent care e aceea.

Arhiva galerie foto - absolvenți

Descarcă arhiva galerie foto

Arhiva galerie foto - elevi

Descarcă arhiva galerie foto

Arhiva galerie foto - poze oficiale

Descarcă arhiva galerie foto