100 pentru Poli!

După Gala Politehnica 100% performanță, care a marcat intrarea în anul 100 al UPT și în cadrul căruia 100 de elevi merituoși au fost recompensați cu câte 1000 de euro fiecare, seria evenimentelor aniversare a continuat, în 12 noiembrie 2019, cu o altă tradiție instituită în Universitatea Politehnica Timișoara.

Pentru a reflecta importanța pe care UPT a acordat-o întotdeauna sportului, încă de la înființare, în urmă cu câțiva ani a fost demarată, în cadrul manifestărilor dedicate aniversării instituției, o cursă în care studenții, cadrele didactice și toți cei care sunt alături de UPT aleargă un număr de tururi de pistă egal cu numărul anilor de existență ai universității.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Clubul Sportiv Asociaţia Alergotura, s-a bucurat de un real succes încă de la prima ediție, a devenit o tradiție, iar anul acesta, în 12 noiembrie, pe stadionul „Știința”, sub titlul „100 pentru Poli”, s-au parcurs 99 de tururi de pistă, câte unul pentru fiecare an de existență al Politehnicii, plus un tur suplimentar pentru celebrarea intrării în anul 100.

Fiecare tur de pistă a avut un lider care a alergat cu steagul Politehnicii. Potrivit tradiţiei, primul lider de tur a fost chiar rectorul Universităţii Politehnica Timişoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Şerban, iar ultimul tur a fost asigurat, ca și în anii precedenți de prof.univ.dr.ing. Daniel Dan, prorector al instituției. În cadrul tradiționalei curse, fiecare facultate, fiecare departament și fiecare ligă studențească din cadrul UPT a avut reprezentanți în cursa de alergare.

De remarcat este faptul că una dintre cadrele didactice ale UPT, conf.dr.arh. Cătălina Bocan, directorul Departamentului de Arhitectură, a alergat toate cele 100 de ture de stadion (practic, echivalentul unui maraton). Nu în ultimul rând apreciem prezența destul de consistentă a copiilor, cel mai tânăr lider de tur având 10 ani.

Arhiva galerie foto

Descarcă arhiva galerie foto