Politehnica în societate

Încă de la înființare, în special prin prisma faptului că a fost prima instituție de învățământ superior din Timișoara, UPT a contribuit decisiv la dezvoltarea orașului. Însă rolul pe care Politehnica timișoreană îl are în societate nu se reduce doar la planul economic. De zeci de ani, sportul timișorean se identifică cu Politehnica, iar culorile alb-violet au devenit un simbol al urbei.

Școala de vară non-formală prin care studenții arhitecți îi ajută pe elevii din mediul rural să descopere lumea în care trăiesc, proiectul „Fii tu fratele mai mare!”, care aduce un strop de lumină unor copii din centrele de plasament, „Fii și tu Moș Crăciun!”, prin care se fac donații copiilor din mediile defavorizate, sunt doar câteva exemple prin care este reflectată implicarea studenților UPT în societate.

„Politehnica - un pas spre viitorul tău”, Electro Summer University, Olimpiadele Comunicării, concursurile naționale de matematică, chimie, mecanică, arhitectură aduc, an de an, mii de elevi la Universitatea Politehnica Timișoara și îi familiarizează cu mediul academic. Tot în sprijinul elevilor vine și cea mai mare donație de carte tehnică pentru licee, acțiune finalizată în toamna anului 2018, sau lecțiile aplicative de fizică organizate la Experimentarium TM.

Studenți din toată țara vin la Timișoara la concursurile și festivalurile organizate de ligile studențești (ISWinT, Robotec, iTec, Zilele Tehnice Studențești). Realizările de vârf ale studenților UPT au putut fi văzute de publicul timișorean la Noaptea Cercetătorilor.

Târgurile de joburi Zilele Carierei sunt deja tradiționale în Timișoara, în fiecare primăvară și toamnă.

Biblioteca UPT, cea mai modernă din țară, a devenit un spațiu cultural deschis timișorenilor, cu o ofertă bogată de seri culturale sau de film, concerte, lansări de carte, expoziții, cursuri de limba japoneză.